in

PUSAT 4S KEDUA KAWASAKI ALL STAR KINI DI SETAPAK KL

 

Edaran Modenas Sdn Bhd (EMOS), anak syarikat milik penuh Motosikal dan Enjin Nasional Sdn Bhd (MODENAS), secara rasmi melancarkan pusat 4S perdana kedua, KAWASAKI Setapak. Majlis telah diselia oleh Encik William Ho, Pengarah KAWASAKI Setapak. EMOS diwakili oleh Encik Roslan Roskan, Ketua Pegawai Eksekutif, dan George Kashiwagi, Ketua Pegawai Pemasaran, manakala Persatuan Penjual Motosikal dan Skuter Malaysia (MMSDA) diwakili oleh Presidennya, Datuk Wee Hong.

Pusat 4S utama, yang dikenali sebagai KAWASAKI All Star, menawarkan rangkaian lengkap model motosikal KAWASAKI, merangkumi daripada yang terkecil hingga cc tertinggi. Semua KAWASAKI All Stars mematuhi piawaian reka bentuk dan pembinaan Plaza Kawasaki di Jepun, dengan memberi penekanan pada paparan produk dan barangan visual.

KAWASAKI Setapak dimiliki dan diuruskan sepenuhnya oleh Eang Chun Motor Sdn Bhd, rakan kongsi MODENAS sejak 23 tahun lalu. Pada tahun 2022, Eang Chun secara rasmi menjadi pengedar 4S sah untuk Kawasaki. Dengan reputasi cemerlang dan peranan penting dalam membina jenama Kawasaki, Eang Chun kekal sebagai salah satu pengedar utama untuk kedua-dua jenama MODENAS dan KAWASAKI di Malaysia.

Perasmian besar itu menarik perhatian seramai 700 orang dan menampilkan pelbagai aktiviti seperti tunggangan uji, demonstrasi tunggangan keselamatan oleh Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS), gerai foto, cabutan bertuah dan banyak lagi.

PENARAFAN 5 BINTANG MyMAP DARI MIROS

MODENAS mencapai satu lagi pencapaian penting pada hari itu, memperoleh penarafan lima bintang daripada Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS) untuk 11 modelnya sebagai sebahagian daripada Program Penilaian Motosikal Malaysia (MyMAP). Pengiktirafan ini menjamin kedudukan MODENAS sebagai pengeluar dengan bilangan penarafan 5 bintang terbanyak dengan jumlah 13 motosikal.

“Pencapaian ini penting kerana ia menekankan dedikasi kami untuk mempromosikan motosikal yang lebih selamat melalui teknologi keselamatan termaju seperti sistem brek antikunci, yang biasanya dikenali sebagai ABS. Kami komited untuk meningkatkan kesedaran pengguna tentang amalan menunggang selamat untuk pencegahan kemalangan, sekali gus menggalakkan keputusan pembelian termaklum,” kata Roslan Roskan, Ketua Pegawai Eksekutif.

2024 KAWASAKI Z900

Harga Runcit Disyorkan : RM63,800

Pada majlis itu, syarikat itu melancarkan C&G 2024 baharu untuk model Terbina Sepenuhnya (CBU), Kawasaki Z900RS, menandakan penampilan pertama Edisi Bola Kuning di pasaran Malaysia. Eang Chun Motor mempengerusikan majlis penyerahan itu, secara rasminya menyampaikan model MY2024 kepada pelanggan pertamanya pada hari tersebut.

Kawasaki Z900RS Edisi “Bola Kuning” 2023, sebuah motosikal retro yang ditayangkan di Jepun pada awal tahun ini, kini boleh didapati di Malaysia. Menambahkan daya tarikan retronya ialah lencana Kawasaki Z1 ‘900’ asal pada kulit sisi, memberi penghormatan kepada warisan Z1. Padanan kuning dan hitam yang tersendiri, bersama-sama dengan ciri standard Z900RS seperti brek anti kunci (ABS), kawalan cengkaman Kawasaki (KTRC), dan enjin Inline-four 948cc yang menghasilkan kuasa maksimum 82.0 kW / 8,500 rpm dan 98.5 Nm / 6,500 rpm tork, mengekalkan spesifikasi model. Komponen utama seperti penggantungan, brek dan roda kekal tidak berubah daripada model standard.

Kawasaki Setapak berada dialamat seperti berikut:
3-5, Jalan Rampai Niaga 5 Rampai Business Park, Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Teros Maju Jaya Kawasaki dan Modenas!

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

KABOOM X SUPERKCARMEGAGATH2023 VOL-3 TAWAR HADIAH KELISA GINO 1.3

CUBPRIX FINAL ROUND: PETRONAS SPRINTA YAMAHA CKJ RACING UNGGOL MERANGKOL 1-2 NOHHH!