in

YAMAHA NVX TERBARU KINI DILANCARKAN! HARGA BERMULA RM 8,998.00

Skoot NVX 155 V2 Yang Canggih Dengan Y Connect

Seperti yang hot disembang dan dibawangkan di alam maya, kini terlancarlah sudah jentera Yamaha NVX terbaru. Jentera nih menjadi satu titik permulaan di Malaysia dengan features canggihnya yaitu Y Connect. Menatang apa Y Connect tu Bang Yeh? Alat memotong kayu kah? Jom kita bersama warsawan kita Bang Jenun yang kini berada di lokasi alam disebalek telinga untok mendapatkan jawapan bagi soalan tersebot…

Ada dua versi yaitu Standard dan jugak Versi ABS. Versi Stendet (harga cadangan RM 8,998.00) ada dua kaler yaitu Merah dan Cyan manakala Versi ABS jugak ada dua kaler yaitu kaler Platinum dan jugak GP Blue. Untok versi ABS, harga cadangannya adalah RM 10,998.00. Antara features menarek untok NVX V2 nih adalah tangkinya lebeh besar dari sebelomnya. Tangkinya adalah 5.5 liter Gua cakap Lu Bro! Paling menarek adalah sistem aplikasi Y Connect yaitu satu sistem yang seperti computer box gitu lah. Y Connect ni kita boleh connect ke henpon kita dan kita boleh check kondisi jentera nih secara direct. Dengan aplikasi Y Connect nih, kita boleh tengok:

1. Keadaan minyak enjin kita (dia bagitau bila kita perlu tukar minyak hitam),
2. Kondisi bateri (maseh kuat atau lemah),
3. Pengiraan berapa bahan api/petrol yang diperlukan untok satu2 perjalanan (contohnya nak ride dari KL ke Kampong Padang Keria, kita buleh cek berapa liter minyak diperlukan dan kita dah buleh buat bajet untok minyak siap2 lah),
4. Lokasi motor nih diparking. Maksodnya kita buleh trace kat mana kita park motor kita. Sistem nih memang akan membuatkan kaki rembat motor jadi haru bin biru lah.
5. Meter Notifikasi. Kat meter skoot nih akan terpapar notis call ataupon mesej/wassap.

Dengan enjin 155cc VVA dan berbodi sporty, dengan tawaran harga yang agak menarek, skoot ini pasti menjadi top list untok penggemar skutematik bagi tahon 2021 ini Nohhh!

Pakat2 pileh lah… Rock N Ride!

What do you think?

Avatar

Written by Editor

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

BENELLI TORNADO 302 PULAK NAK LAUNCHING?

AKIBAT BORDER TUTOP, JENAZAH MUSLIM NYARIS DIBAKAR!