in

YAMAHA MERAIKAN ULANG TAHON KEMPEN KESELAMATAN JALANRAYA BALIK KAMPONG KALI KE 25.

Dengan kerjasama Pengedar Skuter Motosikal Malaysia Persatuan (MMSDA), Hong Leong Yamaha Motor (HLYM) sedang meraikan ulang tahun ke-25 Kempen Keselamatan Jalan Raya Balik Kampung tahunannya, yang bertujuan memperkasakan penunggang motosikal di Malaysia untuk pulang dengan selamat menyambot Hari Raya yang akan tiba tak lama lagi.

Kempen untok tahon ini dimulakan di Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam, dan akan diteruskan di tiga universiti tempatan terkemuka lain dan lebih daripada 200 Yamaha pengedar sehingga 19 April 2023. Majlis pelancaran kempen telah disempurnakan oleh Profesor Emeritus Datuk Dr Raduan Che Rose, Pengerusi Lembaga Pengarah UiTM.

Pengarah Urusan Kumpulan Hong Leong Industries Bhd (HLI) Dato’ Dr Jim Khor Mun Wei berkongsi bahawa kempen itu kekal penting dalam meningkatkan kesedaran keselamatan jalan raya di Malaysia. Ujarnya, Indeks Kematian Jalan Raya Malaysia telah menurun tahun ke tahun kepada 1.97 kematian setiap 10,000 kenderaan berdaftar pada 2019 daripada 3.4 kematian tertinggi pada 2010, kematian jalan raya tertinggi di tempoh yang sama melibatkan penunggang motosikal sebanyak 59% (Kementerian Pengangkutan Malaysia, 2023).

Di HLI, kami mengutamakan keselamatan produk sebagai bidang tumpuan utama dalam tonggak kemampanan kami. Sebagai anak syarikat HLI, Kempen Keselamatan Jalan Raya Balik Kampung HLYM adalah teras kepada tanggungjawab sosial kami dalam menyokong dan memacu kesedaran tentang menunggang selamat kepada pelanggan kami. Pada masa yang sama, sebagai pengeluar motosikal, kami mempunyai peranan utama dalam mempromosikan kesedaran menunggang yang selamat di dalam komuniti kita. Kami berharap kempen ini akan memberi inspirasi kepada pemain industri yang berfikiran sama untuk memulakannya pada program yang sama untuk pelanggan mereka untuk meningkatkan kesedaran keselamatan jalan raya secara keseluruhan dalam negara”, tambahnya.

Kempen Keselamatan Jalan Raya Balik Kampung adalah kempen keselamatan jalan raya tahunan yang paling lama dijalankan dengan kerjasama pengedar motosikal dalam industri motosikal, untuk meningkatkan kesedaran keselamatan jalan raya, terutamanya semasa tempoh lalu lintas puncak seperti musim perayaan, dengan menekankan kepentingan penyelenggaraan kenderaan yang betul, mematuhi had laju dan menunggang pertahanan yang selamat teknik. Kempen itu turut menampilkan pelbagai aktiviti seperti kursus menunggang keselamatan, tunggangan uji dan pemeriksaan motosikal percuma.

Selain itu, dalam tempoh kempen, lebih daripada 200 Perkhidmatan Kualiti Yamaha yang dibenarkan pusat akan menawarkan perkhidmatan motosikal percuma untuk 48 pelanggan setiap hari pada siapa cepat dia dapat.
Pelanggan yang menghantar motosikal mereka untuk perkhidmatan percuma ini akan berpeluang untuk sertai peraduan cabutan bertuah untuk memenangi hadiah utama Yamaha EZ115.

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

HARGA ASAS PADA RM12,998.00, INILAH MODEL BOGEL BENELLI TNT25N TERKINI DARI BENELLI !

JENTERA KELUARAN MFORCE SEMESTINYA EKONOMI, BERKUALITI DIJAMIN PUAS HATI!