in

THE PANTHER LIZARD OF PANDAMARAN!

Agak lama terperap gambar2 jentera ‘retro’ nih kat dalam Laptop, dan hampir2 terlupa dah bahawa Gua ada bikin fotografi dengan sebuah jentera hebat keluaran Suzuki nih. Okay, kali ni kita tayang sebuah jentera 2 stroke milek brader Insan Heli, seorang pomen speshelis jentera Benelli RFS ni Nohhh!

Jentera nih pada mulanya hanyalah sebuah jentera biasa2 aja, dibeli dengan harga sekitar RM4K dan kondisinya tidaklah tahap memuaskan sangat. Jentera keluaran 1992 nih adalah antara jentera2 yang paling dia minat, dan dia penah jugak memilekinya jentera ni suatu masa dulu. Jadi, pemilekan ‘Panther Cicak’ nih adalah yang kedua lah Nohhh!

Dapat saja dalam tangan, jentera nih di proses dengan rakus, cat dihantar ke satu bengkel member di Pahang, dan enjin pulak di setting sendiri serta ada beberapa parts ditempat di Nasty Flow.

Dengan bermodalkan hampir RM15K, akhirnya jentera paling diidamkan ini siap untok beraksi. Okaylah, Gua malas nak tulis dah nih, Lu Orang layan lah video kat bawah ni Nohhh! Ada banyak lagi cerita2 dari Insan Heli beekenaan jentera nih. Bukan sekadar cerita, siap dia belanja bunyi lagi Nohhh! SILA KLIK LINK DIBAWAH!

https://www.facebook.com/watch/?v=1084055415912986

https://youtu.be/yauhQhYodkc?si=FqNowQ_zTghKKH8N

https://youtu.be/yauhQhYodkc?si=FqNowQ_zTghKKH8N

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

ALIAS SAMARATIN, DARI BOLASEPAK KE LITAR CUBPRIX PRIVATEER 90an! KAGOM!

Modenas Lancar Ninja ZX25R SE Dan Serahan Kepada 100 Pembeli Pertama!