in

TERSEREMPAK JENTERA MISTERI SEDANG DI TEST KAT HAIWEY ! SALAH SATUNYA BERBODI ALA2 SPORTSTER NOHHH!

Kedua-dua jentera didalam gambar nih dijumpai oleh WarSawan Jalanan Majalah Kapcai Wilayah Utara baru2 nih. Kebetolan dia nak terkencing, maka dia pon singgah lah kat satu RnR PLUS Haiwey, dan selepas menunaikan hajat keciknya tuh, tatkala dia kembali kat motor dia, dia terperasan yang kedua jentera nih memakai Trade Plate. Selalunya kenderaan yang pakai Trade Plate nih kebanyakannya adalah untok urosan test ride\test drive la Nohhh!

Melalui pengamatan WarSawan Jalanan, kedua dua jentera tersebot ada logo (bermola dengan hurof Q) kat kulit enjin belah kiri. Satu berbodi ala2 Superbike gitu, dan satu lagi memang dia tak buleh tahan tengok. Teros dia snap gambar dan forward kat Editer Majalah Kapcai. Jentera yang sebijik nih memang macam magnet, akan menarek perhatian kelompok pencinta izi raida (easy rider). Dia punya bodi memang ala2 Sportster Gua cakap Lu! Kalau tak dapat yang real, dapat yang mini atau seakan-akan macam yang nih pon dah kePaduan dah Nohhh! Iya laaa.. Nak beli Sportster harga keras nak papoi, terpaksa cari alternatif lah. Harap2 kalau lah motor easy rider ni betoi2 masok pasaran Malaysia, dia punya harga antara 11-12K aja. Kalau dapat harga gitu, memang Senmper empivicherrr! Tapi kita hanya teka2 saja, kita tak tau samada ianya akan dijual secara rasmi ataupon tidak kat Malaysia nih. Mari berdhoa agar ianya dijual disini satu hari nanti Nohhh!

Hasil bertanya kepada Lebai Gugel Dot Kom, kami akhirnya menemui sedikit jawaban berkenaan jentera easy rider nih. Ianya seiras sangat dengan jenama QJ SRV300, ataupon kalau kita check kat website QJ Motor, ada jugak model yang jugak nampak seiras diberi nama sebagai QJ Motor NTX300 (QJ300-12). Maka, mari sama2 kita nantikan berita lanjot dari masa ke semasa oyeahhh!

Kalau Lu Orang nak dengar bunyi jentera ni, buleh cari kat Yutiub. Ada banyak jugak yang upload pasal jentera nih. Okay, bulehlah pakat simpan dan menabong molai sekarang Nohhh!

Rock N Ride !

What do you think?

Written by Editor

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

WMOTO RT3S KINI MENGGUNAKAN SKRIN TFT

SUZUKI VS RIDE ON : Ride Island To Island 2022