in

SUZUKI TS100 DULU BAWAK DURIAN, KINI BAWAK ADI !

Skrembler milek brader Adi berasal dari Sungai Belati Perlis ini adalah jentera retro paling menggetarkan jiwa tatkala mendengar bunyi ekzosnya. Boleh dikatakan agak rare untok dijumpai dijalanan, jentera 100cc nih adalah antara jentera paling diburu oleh pencinta jentera retro se Malaysia Nohhh!

Jentera keluaran tahon 70an nih dibeli di Lenggong Perak, dengan keadaan ataupon kondishen yang rabak. Maklomlah, jentera nih hanya dibuat untok bawak ataupon angkot Durian aja kat duson. Parking pon main sandar tepi pokok aja oyeahhh.

Adi pada awalnya tak lah minat sangat dengan jentera skrembler nih. Tapi setelah dia join event Retromania tahon 2016, minatnya kat Skrembler spesis 2stroke mula bercambah. Cari punya cari, dapatlah dia satu kontek di Lenggong Perak. Deal punya deal, akhirnya dapatlah dia beli motor nih. Proses nak beli motor nih, nak tukar nama (motor nih ada dokumen okay) memang agak mencabar, tapi berkat kesabaran dan tekad demi mencapai cita2, akhirnya Adi saksess memileki jentera rare nih Nohhh!

Lepas bawak balek motor nih ke Perlis, Adi mula lah kutip dan bikin part2 yang barai dan rabak, dan setelah habeh ribuan ringgit, terhasillah sebuah Suzuki TS100 yang cukop sifatnya sebagai sebuah jentera dua roda oyeahhh!

Di Perlis, ada dua tiga kawan lagi yang turot sama share minat dengan Adi. Depa pon ada jugak pakai Skrembler retro macam nih, dan banyak jugaklah aktiviti tim depa nih kat Perlis.

Semoga teros maju buat geng Skrembler Retro Perlis Nohhh!
Kalau nak layan video jentera nih, sila tonton di Youtube channel nih Nohhh:

What do you think?

Written by Editor

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading…

0

DIBULI DAN DILAYAN SEPERTI PENGEMIS, KAK NITA TETAP KENTAL DI BUMI ASING!

HONDA NX 105: KAPCAI RETRO RARE 2 STROKE