in

SKUTER SADO TERBARU : YAMAHA TMAX 560

Skoot Besar ini Berharga Sebesar RM 72,288.00

Pengarah Urusan Kumpulan Hong Leong Industries Berhad, Dato ‘Jim Khor dalam sesi pelancaran dalam talian model baru itu berkata, “Sudah lebih dari 2 tahun sejak terakhir kami melancarkan Yamaha Big Bike dan saya teruja untuk melancarkan TMAX yang dinanti-nantikan. Terimalah Model 560 yang dikemas kini ke dalam barisan model MAX untok rangkaian Yamaha Big Bikes.

Disokong oleh gaya yang unggul dan keselesaan mewah, Yamaha TMAX 560 memberikan kehadiran yang dinamik sama ada ketika melayari jalan-jalan kota yang sibuk atau dalam perjalanan jarak jauh. Dilengkapi dengan enjin 562cc serba baru yang disertai dengan casis ringan untuk navigasi yang lebih lancar, skuter sport ini adalah manifestasi untok gaya ‘Luxury in Motion‘.

Selain berprestasi tinggi dan reka bentuk yang canggih, pengalaman riding jugak telah ditingkatkan dengan Panel Instrumen multi-fungsi Monotone TFT yang menawarkan pelbagai paparan maklumat seperti penggunaan bahan bakar, D-MODE, ABS, dan TCS, sementara rekabentok yang unik Lampu belakang berbentuk T yang menggunakan lampu LED semakin MenSenmperkan penampilannya yang tersendiri.

Yamaha TMAX 560 yang baru ini merangkumi ciri-ciri premium seperti cermin depan elektrik yang boleh di edjas sehingga ketinggian 135mm untuk kaver angin pada kelajuan tinggi, tangki bahan bakar 15 liter yang besar, ruang petak bawah yang luas dan tempat duduk yang amat selesa.

Yamaha TMAX 560 yang baru dilancarkan ni akan berada di semua Dealer Bike Big Yamaha di seluruh negara mulai 16 Oktober 2021. Terdapat 2 pilihan warna, iaitu Tech Kamo dan Power Grey, dan dijual dengan harga RM 72,288.00 (tidak termasuk insurans dan pendaftaran). Semua pemilik baru akan menerima Big Bike Key Pouch yang boleh disesuaikan secara percuma oleh Royal Selangor, berserta kunci cakera keselamatan.

Hong Leong Yamaha Motor Sdn Bhd juga melancarkan dua lagi model motor besar yang akan dilancarkan akhir tahun ini. Model pertama adalah Yamaha MT-09 yang serba baru. Model ini menawarkan daya kejutan dengan tork tinggi 93.0Nm @ 7,000rpm dan output kuasa dari enjin 3-silinder 889cc. Selanjutnya yang akan dilancarkan adalah Yamaha Tracer 9 GT yang sangat serba serbi boleh. Dikuasakan oleh enjin 3-Silinder 889cc yang menawarkan kuasa maksimum 87.5kW @ 10,000 rpm bersama dengan meter TFT 2 monitor yang canggih, mesin pelancongan (Touring) berprestasi tinggi ini adalah penakluk jalan raya yang sebenar.

Sesuai dengan pendekatan gaya hidup model baru, serangkaian pakaian bertema model motor besar akan tersedia di Kedai Dalam Talian Genblu.

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

HONDA NX 105 : SPESIS KAPCAI RETRO YANG RARE

STREET CUB MADE IN KEDAH