in

SKUTER KEMBALI MERIAH DIPELUSOK TANAH AIR

Comeback Dari Skooteris Otai Makin Menyerlah Nohhh!


AbahAbahScoot di tubuhkan pada tahun 2020 hasil comeback ( beli semula@restoration moto skuter ). Kebanyakan ahli group Abah2 datangnya dari pelbagai negeri, tapi bertapak mulanya di Kuala Lumpur. Di dalam Abah2 scoot ada juga cabang group lain yg support seperti Side Scoot, Lorong Scoot, Kluster S, Klang Valley Scoot, Keladi Racing, VeeEss Jeybee, Scorpion Scoot Ipoh dan banyak lagi. Ahli2 dalam Abah2 scoot rata2 adalah berumur 30- 40 tahun ke atas dan mereka terdiri daripada peminat setia skuter dari zaman kegemilangan skuter tahun 2000 lagi. Masa tu adalah era emas bagi jentera Skoot di Malaysia nih. Ahli group juga tidak hanya satu model jenama atau cc sahaja. Semua jenis model dan cc di alu2 kan untok Join.

Memandangkan ahli group sekarang sudah berumur dan berkeluarga jadi wujud lah nama AbahAbahScoot. Aktiviti yg selalu di lakukan adalah seperti SPA – Santai Petang Ahad), TTS di kala hujung minggu, mini gathering,Ride santai bersama sama. Contoh Ride terkini adalah ke Port Dickson, Ride Janda Baik dan Ride Santai Petang Ahad ke Paroi dan mini ride yg lain2 lagi (ride ni masa boleh rentas negeri lagi lah..sekarang ni ride dalam fesbuk aja lah dulu dong ahhh)

Pada mereka yg meminati dunia skuter Malaysia boleh lah turut serta sertai group Abah-Abah Scoot di Facebook dan juga telegram atau boleh contact Yeop Chor ditalian 018 3710 131.
Abah2 Skoot menguchapkan Selamat Berpuasa dan Selamat Hari Raya kepada semua pembaca. Patuhi SOP dan kita jaga kita demi masa depan Skooter yang lebeh cemerlang oyeahhh!

 

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

BENELLI R18i 174cc: SI MATA HELANG KEMBALI MENYERANG !

PRATONTON JENTERA TERBARU WMOTO XTREME 150i & SYM JET X 150