in

SHELL MALAYSIA ‘SAPOT’ PENIAGA IKS TEMPATAN DI BULAN RAMADAN

Shell Malaysia terus mencari jalan untuk membantu masyarakat tempatan di kawasan di mana mereka beroperasi. Inisiatif terbaru Shell, #RamadanWithShell memberi peluang kepada Perusahaan Kecik Dan Sederhana (PKS) untuk menjual makanan istimewa mereka di stesen minyak Shell. Inisiatif di seluruh negara ini bertujuan untuk menyokong vendor makanan tempatan dan kecil dengan memberi mereka jalan untuk memasarkan barang mereka pada masa sukar ini dan membawa makanan tempatan Ramadan kepada pelanggan di stesen Shell.

Dari 4 Mei hingga 23 Mei 2020, pelanggan akan dapat membeli pelbagai makanan tempatan Ramadan seperti Nasi Campur, Nasi Beriani, Asam Laksa, pelbagai pilihan Kuih tempatan, Murtabak, Bubur Lambuk, minuman dan banyak makanan tempatan lain di 950 Stesen Shell di seluruh negara untuk dibawa pulang. Selain daripada makanan lazat Ramadan yang sudah dibungkus siap2, pelanggan juga dapat menjadikannya kombo bersama dengan Shell SELECT dan makanan ringan dan minuman kegemaran Deli2go dengan harga promosi, mulai dari harga serendah RM6.

Antara usahawan PKS yang mengambil bahagian dalam inisiatif #RamadanWithShell ialah peruncit Shell Station di Pontian Johor, Siti Zubaidah yang mengundang Azizah, vendor tempatan untuk menjual kuihnya di stesen.

“Saya sangat berterima kasih kepada Puan Zubaidah dan Shell kerana mengundang saya untuk menjual kuih tempatan pilihan saya pada bulan Ramadan ini. Dengan adanya kawalan pergerakan yang dapat menyukarkan usaha kecil seperti perniagaan saya, inisiatif oleh Shell ini sangat membantu kerana saya dapat terus menjual kuih saya di sini di Stesen Shell, “kata Azizah, seorang ibu tunggal dengan 5 orang kanak-kanak.

Penjual sambilan Mazlan dan anak lelakinya yang berusia 14 tahun, Mohd Alif Mazlan berkata, “Pada mulanya, kami agak bimbang untuk bulan Ramadhan tahun ini. Setiap tahun kami akan menjual Air Tebu di bazar Ramadan tempatan, dan barang-barang kelihatan suram tahun ini tanpa bazar Ramadan tahunan. Syukurlah, dengan inisiatif Shell, kami dapat menjual sekitar 30-40 botol Air Tebu sehari di Shell Station Inderapura di Kuantan, Pahang. Terima kasih kepada Shell kerana membantu kami melalui masa sukar ini dan memberi kami peluang untuk mempromosikan produk kami. ”

Azizah, Mazlan dan anaknya adalah antara banyak vendor yang turut serta dalam kempen #RamadanWithShell di seluruh negara untuk memasarkan barang mereka di stesen Shell sehingga 23 Mei 2020.

Selain makanan tempatan yang ditawarkan di stesen Shell di seluruh negara, 100 stesen Shell bekerjasama dengan foodpanda untuk menyampaikan kombo Ramadan terpilih ke depan pelanggan. Selama tempoh promosi, pelanggan Shell SELECT yang memesan melalui foodpanda dengan kod promo ‘SHELLRAMADAN’ akan menikmati potongan 30% untuk semua item Shell SELECT di Pandamart, dengan pembelian minimum RM15. (*Tertakluk kepada terma dan syarat)

Shairan Huzani Husain, Pengarah Urusan Shell Malaysia Trading Sdn Bhd dan Shell Timur Sdn Bhd mengatakan, “Di Shell, pelanggan kami adalah inti dari semua yang kami lakukan. Sekarang lebih daripada sebelumnya, dengan ketidakpastian dan ketidakpastian yang ditimbulkan oleh COVID-19, kita perlu berpegang teguh pada nilai-nilai yang menentukan kita sebagai organisasi dan membolehkan kita menyumbang kembali kepada rakyat Malaysia. Inisiatif terbaru kami membolehkan kami menolong rakan-rakan rakyat Malaysia menjalankan perniagaan mereka. Kami ingin menawarkan pelanggan tempatan makanan istimewa dan kombo Ramadan untuk berbuka puasa yang boleh dibeli dari stesen kami atau melalui penghantaran melalui foodpanda. Kami percaya dalam melakukan perkara-perkara yang penting dan pada masa yang sama kami berusaha membuat perbezaan dalam kehidupan mereka yang kami layani. ”

Terima Kaseh Shell. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai inisiatif Shell, sila kunjungi www.shell.com.my.

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

SATU PENGHARGAAN BUAT ABANG DELIVERY DARI RANTAI RKM !

TIM MOTOR GUNA NAMA BAND METAL SEBAB APA?