in

MALAYSIAN MOTORCROSS CHAMPIONSHIP 2023 Round 3

Keratong, Rompin, Pahang: 14 – 15 Oktober 2023.
Pusingan Ketiga Malaysian Motocross Championship 2023 yang mempertandingkan tujuh (7) kategori ditambah dengan dua (2) kategori baru untuk memeriahkan perlumbaan di Keratong tempoh hari.

Dalam kategori MX2, Muhammad Daud bin Mohammad Kasim muncul sebagai JUARA Pusingan Tiga di tanah kelahiran beliau sendiri. Ini sekaligus menjadikan beliau juara berturut-turut dalam perlumbaan motokros bagi pusingan dua dan tiga yang lepas. Disamping itu, bagi pusingan moto-3 beliau juga memenangi HOLESHOT diawal perlumbaan dan meninggalkan rakan-rakannya jauh dibelakang.

Acara ini menyaksikan aksi-aksi yang luar biasa dengan keadaan trek yang agak mencabar kerana hujan disebelah petang. Walaupun ada beberapa pelumba yang tidak dapat meneruskan perlumbaan disebabkan kemalangan dan masalah jentera yang mereka hadapi, ini tidak melunturkan semangat rakan-rakan seperjuangan untuk meneruskan perlumbaan bagi mengumpul mata hingga keakhir perlumbaan.

Malaysian Motocross Championship akan terus memperkasakan bakat-bakat muda untuk menjadi pelapis negara. Teruskan menyokong pusingan-4 yang dijangka akan berlangsung di Johor Bharu dan tarikhnya akan diumumkan dalam masa yang terdekat.

Terima Kasih pada yang menyokong, Jumpa di Pusingan ke-4 nanti Nohhh!

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

AKID AZIZ MENYAMBAR GELARAN JUARA PUSINGAN 9

EMOS MEMPERKENALKAN BARISAN MODEL WARNA & GRAFIK BAHARU 2024