in

‘LONCING’ TRIUMPH STREET TRIPLE 765 BARU !

Selaras dengan perkembangan jenama Triumph, Triumph Motorcycles Malaysia menerusi DIDI Group dengan bangganya melancarkan perasmian pusat jualan premium baharu di Seksen 13 Petaling Jaya Selangor. Dalam majlis itu, DIDI Group turut mengumumkan perlantikan Goh Brothers Motorcycles Sdn Bhd, sebagai sebahgian dari rangkaian rakan strateginya sebagai pengedar rasmi Triumph Motorcycles di Malaysia. Goh Brothers Motorcycles Sdn. Bhd yang mempunyai pengalaman luas dalam bidang penjualan motorsikal dijangka mampu meningkatkan populariti jenama Triumph diseluruh negara. Perkongsian strategik ini menandakan era baharu dalam penjualan motosikal jenama Triumph di Malaysia.

Pengembangan dan pembukaan pusat jualan premium ini adalah sebahagian daripada strategi pemasaran berterusan Triumph dalam usaha untuk mengaktifkan semula rangkaian jenama Triumph supaya lebih dekat kepada peminat dan pelanggan motosikal itu di seluruh Malaysia.

Triumph Motorcycles Malaysia turut memaklumkan bahawa bilik pamerannya yang kini telah dibuka dan beroperasi sepenuhnya bersedia untuk memenuhi keperluan pasaran Malaysia. Bilik pameran juga telah direka dengan teliti dan dilengkapi dengan model motorsikal Triumph terkini disamping menawarkan kepuasan dan pengalaman yang terbaik kepada pelanggannya.

En. Paul Stroud, Ketua Pegawai Komersial Triumph Motorcycles Ltd, United Kingdom, menyatakan, “Kami merasa amat gembira dapat melancarkan tiga kedai Triumph Motosikal (Batu Cave, Petaling Jaya dan Juru,Pulau Pinang) serba baharu di pasaran Malaysia dan ingin untuk mengucapkan terima kasih kepada Didi Automotive di atas pelaburan besar mereka dalam jenama Triumph. Kami sangat menantikan perkongsian kami dengan Didi di Malaysia dan untuk mewujudkan peluang kepada lebih ramai peminat motosikal untuk merasai pengalaman Triumph dan menyertai keluarga peminat setia kami di seluruh dunia.”

Manakala Rewi Hamid Bugo, Pengerusi Didi Group dalam kenyataannya berkata, “Kami teruja melancarkan pusat pameran perdana, Triumph Motorcycles Petaling Jaya, yang berjanji menjadi hab keterujaan dan pengembaraan. Pada hari esok pula, kami penuh bersemangat untuk meraikan pembukaan pusat pameran Triumph Motorcycles Penang yang akan memperkembangkan lagi
jangkauan kami di Malaysia.”

 

Bersempena dengan perasmian pusat jualan premium, Triumph Motorcycles Malaysia dengan bangganya memperkenalkan barisan baharu Street Triple 765 yang dinanti-nantikan iaitu Street Triple 765 R dan Street Triple 765 RS. Rangkaian baharu ini merupakan model Street Triple yang paling berkuasa dan menawarkan pengalaman menunggang yang tiada tandingan untuk peminat.

Barisan Street Triple 765 memperkenalkan kemas kini utama, dengan Street Triple R muncul sebagai streetfighter baharu yang muktamad, menetapkan penanda aras prestasi baharu dalam kategori motorsikal “naked”. Selain itu, Triumph turut memperkenalkan Street Triple RS, melonjakkan sempadan lebih jauh dan meningkatkan tahap prestasi motosikal “naked”.

Street Triple 765 Moto2 Edition eksklusif limited merangkumi spesifikasi dan fokus tertinggi yang pernah dilihat dalam model Street Triple, memberikan peminat pengalaman paling dekat untuk menunggang motorsikal perlumbaan Moto2 di jalan raya.

Dibangunkan terus daripada program motorsikal perlumbaan Moto2 Triumph, barisan Street Triple 765 mendapat manfaat daripada peningkatan enjin yang memberikan peningkatan prestasi yang ketara. Street Triple R menawarkan kuasa yang dipertingkatkan, manakala Edisi RS dan Moto2 menetapkan piawaian baharu dengan kuasa peneraju kategori, tork yang meningkat dan tindak balas yang lebih baik. Kemajuan dalam ketiga-tiga model ini memberikan penunggang prestasi yang menggembirakan dan dinamik pada setiap tunggangan.

Melengkapkan kuasa yang mengagumkan, barisan Street Triple baharu menawarkan penggayaan yang agresif dan ergonomik yang dipertingkatkan. Generasi terbaru Street Triple menawarkan spesifikasi tertinggi yang pernah dilihat, memastikan pengalaman pengendalian yang tangkas dan tepat. Dengan kemajuan ini, Triumph Motorcycles terus menembusi sempadan, membina warisan Street Triple yang terulung dan turut memenangi anugerah.

 

Alamat:
Triumph Motorcycles Petaling Jaya
G-Floor, P-G-09, Pacific Towers Business Hub, Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya.

DIDI GROUP:
Didi Group merupakan pengedar dan pengimport tunggal bagi beberapa jenama motosikal termasuk Triumph Motorcycles di Malaysia, Singapura, Hong Kong dan Myanmar.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Kar Lim di talian 012 7380105.

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Perasmian Pusat Jualan Pertama TRIUMPH Malaysia di Batu Caves Selangor.

SUZUKI VSTROM 800DE (RM60,800) & SUZUKI GSX-8S (RM 50,800) KINI RASMI DIPASARAN MALAYSIA!