in

KARNIVAL YAMAHA GEN BLU 2022: 15 RIBU RAIDA GEGAR TELOK BATIK!

Karnival Yamaha GENBLU kembali dengan edisi ketiga untuk mengujakan peminat motosikal dan pengembaraan. Dilancarkan oleh Hong Leong Yamaha Motor Sdn. Bhd. (HLYM) di Pantai Teluk Batik, Lumut dan disokong oleh Majlis Perbandaran Manjung, edisi tahun ini menampilkan tema Keseronokan Di Darat dan Laut.

Acara pelancaran karnival itu telah disempurnakan oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan Dato’ Sri Ti Lian Ker, Yang Dipertua Majlis Perbandaran Manjung Tuan Syamsul Hazeman Md Salleh, Persatuan Pengedar Motosikal dan Skuter Malaysia Datuk Wee Hong, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Pembuatan Hong Leong Datuk Kwek Leng San, Pengarah Urusan Kumpulan Hong Leong Industries Bhd Dato’ Dr Jim Khor Mun Wei dan Pengarah HLYM Encik Taketoshi Takabayashi. Mereka dihidangkan dengan pemandangan helikopter mendarat di tapak acara untuk menyampaikan beberapa set gunting emas untuk melancarkan acara secara rasmi.

Pelbagai acara termasuk Cabutan Bertuah Besar yang menyaksikan pemberian 1 (satu) unit YAMAHA XMAX 250, 1 (satu) unit YAMAHA MT-25, 1 (satu) unit YAMAHA R15M kepada peserta bertuah yang telah membeli Beg Goodie Karnival GENBLU sebelum acara, serta banyak lagi hadiah untuk dimenangi.

Peserta Karnival Yamaha GENBLU juga mempunyai peluang eksklusif untuk menunggang uji Skuter Elektrik Yamaha EO1, yang pertama kali tersedia untuk orang ramai. Yamaha Motor Co. Ltd. telah mengumumkan pada Mac tahun ini bahawa Malaysia adalah salah satu daripada beberapa negara yang dipilih untuk ujian bukti konsep (PoC) dunia sebenar bagi skuter elektrik kelas 8.1 kW, dengan kebolehgunaan yang bersamaan dengan 50 – Skuter berkuasa petrol kelas 125cc.

HLY Marine juga menawarkan peluang kepada para peserta untuk menikmati aktiviti pantai, seperti lawatan ke laut dengan bot yang dilengkapi dengan enjin sangkut Yamaha dan uji tunggangan pelbagai aktiviti sukan air seperti pelari ombak dan menaiki bot pisang.

Para peserta turut menyaksikan dan meraikan pelancaran Maskot BLU BOI baharu GENBLU. Karnival Yamaha GENBLU diakhiri dengan persembahan konsert istimewa Baby Shima dan Nadia Hasnan.

Terima Kaseh buat semua Raida2 dan penyokong Yamaha yang hadir, jumpa lagi tahon depan !
Rock N Ride Nohhh!

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by Editor

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

JENAMA AVETA KINI MAKIN MENGGANAS DIPASARAN !

TEST RIDE MODENAS NINJA 250ABS 2022 PULAK OYEAHHH !