in

EMOS LANCARKAN SHOWROOM ALL-STAR KAWASAKI DI KUCHING SARAWAK!

Edaran Modenas Sdn Bhd (EMOS), anak syarikat milik penuh Motosikal dan Enjin Nasional Sdn Bhd (MODENAS), hari ini mengumumkan pelancaran rasmi pusat 4S perdana ketiganya, Kawasaki Kuching, di Kuching, Sarawak.

Kawasaki Kuching, di bawah pemilikan dan pengurusan GHEE HUA CO SDN BHD, merupakan pengembangan ketiga Bilik Pameran Peniaga All-Star EMOS, mempersembahkan pilihan model motosikal KAWASAKI yang luas.

Pencapaian ini mempunyai kepentingan yang istimewa kerana Kawasaki Kuching menjadi Pengedar All-Star pertama di Malaysia Timur, membawa perkongsian strategik antara Ghee Hua dan EMOS serta MODENAS ke peringkat seterusnya. Cawangan itu dilancarkan oleh Law Kin Hin, Pengarah Kawasaki Kuching dan Ghee Hua Group, dan En. Roslan Roskan, Ketua Pegawai Eksekutif MODENAS. Majlis itu disaksikan oleh YB Dato Sri Abd Karim Rahman Hamzah, Menteri Pelancongan, Industri Kreatif & Seni Persembahan Sarawak.

Acara itu disaksikan kira-kira 700 orang dan menampilkan aktiviti menarik seperti pertunjukan permotoran. Pengalaman pelancaran termasuk pelbagai aktiviti kebudayaan Sarawak seperti bertandak bermukun dan persembahan kompang. Acara itu turut dihadiri oleh ahli kelab, yang menyumbang untuk memasak hidangan tempatan Sarawak, mencipta perayaan yang tidak dapat dilupakan dan kaya dengan budaya.

Ghee Hua ditubuhkan pada tahun 1968 apabila ia mula menjual basikal dan kemudian berkembang menjadi motosikal pada tahun 1970. Kerjasama syarikat itu dengan
Jenama Kawasaki bermula sejak 2021 apabila EMOS menjadi pengedar rasmi produk Kawasaki. Komitmen Ghee Hua terhadap jenama itu diiktiraf kerana ia adalah antara 10 pengedar pertama yang dilantik sebagai Pengedar Rasmi Kawasaki All-Star. Ia kini memegang hak eksklusif di Malaysia Timur.

 

Sebelum menjadi Pengedar Kawasaki All-Star, Ghee Hua telah menjadi rakan kongsi yang dipercayai dengan MODENAS sejak Ogos 2000, muncul sebagai salah satu pengedar sah MODENAS yang paling lama dan paling penting di wilayah Kuching. Hubungan selama 24 tahun itu telah memainkan peranan penting dalam mempromosikan perniagaan dan produk MODENAS.

Dengan penubuhan Kawasaki Kuching, EMOS membayangkan pasaran yang rancak untuk kedua-dua motosikal dan skuter Kawasaki dan MODENAS di Sabah dan Sarawak. Syarikat itu menyasarkan untuk melengkapkan 10 pelancaran pusat Kawasaki 4S pada 2024 dan melantik 5 Pengedar All-Star tambahan dalam tahun yang sama.

Pusat 4S utama KAWASAKI All Star mematuhi piawaian reka bentuk dan pembinaan Plaza Kawasaki di Jepun, mengutamakan paparan produk dan barangan visual.

Untuk pertanyaan atau maklumat tambahan mengenai Kawasaki dan pengedar sahnya, sila layari laman web rasmi KAWASAKI di sini : https://www.kawasaki.com.my/kawasaki/shop.

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

GRACSHAW Lancar Helmet Baharu, Grafik Ikon DC Comic, Harga RM460.00

HARGA RM11,398.00, INILAH Y16 VERSI 2024