in

DAH TAK BOLEH TAHAN? OKAY, KAWASAKI ZX-25R KINI DAH BOLEH ORDER NOHHH!

Panas2 Lagi O-Yeahhh!

Berita gembira untuk peminat Kawasaki ZX25R! CEO Modenas, Tuan Roslan Roskan pada majlis pelancaran Kawasaki Green Mania yang berlangsung di Gamuda Cove, Selangor pada 6 Ogos 2023, mengumumkan bahawa tempahan sudah boleh dilakukan sekarang. Pembeli yang membuat tempahan bermula hari ini dijangka akan menerima motorsikal idaman ini selewatnya pada bulan September 2023. Dua versi Kawasaki ZX-25R akan dibawa masuk iaitu Kawasaki ZX-25RSE dan Kawasaki ZX-25RR.

Bagaimanapun Tuan Roslan Roskan terus menutup rapat mulutnya apabila ada wartawan yang bertanyakan harga yang akan ditawarkan untuk model sport Kawasaki ZX-25R ini. Jika dibandingkan dengan negara jiran, harga yang dijangkakan nanti adalah sekitar RM34k sehingga RM37k (ini hanya anggaran sahaja). Tuan Roslan turut memberi jaminan bahawa Model yang akan dibawa masuk ke Malaysia nanti adalah dari versi yang paling terkini.

Mengikut informasi yang tersebar luas dimedia sosial sebelum ini, Kawasaki ZX-25R adalah sebuah model sports empat silinder DOHC 249.8 cc dan mampu menghamburkan kuasa sehingga 50 kuasa kuda, dan yang pasti menarik perhatian dan menjadi tumpuan adalah bunyi ngauman ekzosnya yang setanding dengan sport bike berkuasa besar. Kemuncolan jentera ZX-25R ini seolah mengembalikan semula zaman kegemilangan abangnya, ZXR250. Masa sesi pengumoman tadi, pehak media diperdengarkan dengan ngauman enjin ZX-25R terkini, dan ianya amat menggetarkan iman Oyeahhh!

Untok segmen motor berkapasiti kecik pulak, Modenas teros konsisten untok mengeluarkan sebuah ‘Super Moped’, dan semestinya kerjasama dengan Kawasaki akan menghasilkkan sebuah produk yang paling terbaik. Dengan beberapa gambar2 Kapcai Super Moped yang di Edit di media sosial, Tuan Roslan tidak menolak kemungkinan bahawa Modenas Super Moped yang bakal dikeluarkan nanti akan sedikit sebanyak seperti yang digambarkan itu. Tetapi, semuanya maseh didalam fasa pembikinan, dan hasilnya bakal kita lehat sekurang-kurangnya dua tahon dari sekarang.

Kunjungi segera pengedar sah Kawasaki dan Modenas untuk membuat tempahan ZX25R dan mendapatkan maklumat lanjut.
Modenas.. Kawasaki.. Bergabong… Taufffannn!

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

HOT HOT AGAIN! YAMAHA XMAX 250 SERBA BARU KINI DIPASARAN! RM23,998 Ajerrrr.

MODENAS NINJA 250 ABS 2023 PERKENAL WARNA BAHARU