in

BERHARGA RM11,818.00 Ajerrr, INILAH Y16ZR DOXOU LIMITED EDISHEN 2023 YANG DITUNGGU-TUNGGU!

Hong Leong Yamaha Motor Sdn Bhd (HLYM) amat teruja untuk memperkenalkan edisi terhad Yamaha Y16ZR DOXOU ‘Tech Art’ 2023. Model luar biasa ini telah direka bentuk dengan penuh teliti dan perhatian terhadap perincian, mempamerkan gabungan sempurna inovasi, gaya dan fungsi.
Dengan hanya 5,000 unit dikeluarkan, pelanggan boleh mengalami peluang yang jarang berlaku untuk memiliki sebuah teknologi motosikal eksklusif.

Berasal daripada perkataan Jepun “DOKUSOU” yang bermaksud ‘menjadi kreatif dan mendahului orang lain‘, nama DOXOU dengan sempurna menangkap intipati model yang luar biasa ini. Dengan teknologi termaju dan reka bentuk yang inovatif, Yamaha Y16ZR DOXOU mempamerkan estetika canggih dan avant-garde yang pasti menarik perhatian ramai orang.

‘Tech Art’ Yamaha Y16ZR DOXOU menampilkan liveri moden dan tercanggih, dengan rim sukan berwarna cyan baharu pada kedua-dua roda hadapan dan belakang yang menyerlahkan motosikal yang memang sudah kelihatan sporty. Pemilik baharu juga akan menerima Fender Sukan (Sports Fender) Y16ZR edisi terhad, lambang Y16ZR yang pasti tidak dapat dilupakan dengan nombor pengeluaran serta sijil khas ‘Terima Kasih’ sebagai penghargaan atas pembelian mereka.

Model edisi terhad itu terdiri daripada pelbagai ciri inovatif, dilengkapi dengan enjin 155cc 4-lejang, 4-injap, SOHC penyejuk cecair yang berkuasa dengan Penggerak Injap Pembolehubah (VVA). Enjin itu dipautkan dengan kotak gear 6-kelajuan baharu yang menghasilkan pemetaan pencucuhan berbeza bagi setiap gear, mampu menjana kuasa maksimum 13.2 kW @ 9,500 rpm, dan tork atas 14.4 Nm @ 8,000 rpm.

Selain itu, sistem Assist dan Slipper Clutch membantu mengurangkan beban tuil klac, menjadikannya lebih mudah untuk menukar gear semasa drop gear. Pemegang Tuas Klac direka 10mm lebih pendek berbanding dengan Yamaha Y15ZR, memberikan penunggang cengkaman yang lebih mudah apabila menukar gear untuk perjalanan yang lebih selesa.

“Secara berterusan menolak sempadan inovasi, matlamat kami adalah untuk memastikan pelanggan kami mengalami tahap kepuasan tertinggi semasa menunggang motosikal kami. Edisi terhad Yamaha Y16ZR DOXOU 2023 adalah bukti komitmen HLYM terhadap kecemerlangan dan semangat kami untuk mencipta pengalaman bermotosikal yang luar biasa untuk pelanggan kami. Kami berharap pelanggan kami tidak akan melepaskan peluang ini untuk memiliki motosikal yang benar-benar unik dan luar biasa,” kata Dato’ Dr Jim Khor Mun Wei, Pengarah Urusan Kumpulan Hong Leong Industries Berhad.

Yamaha Y16ZR DOXOU 2023 baharu akan ‘masok’ di semua pengedar sah Yamaha di seluruh negara mulai 8 Mei 2023 dan berharga RM11,818.00, tidak termasuk yuran pendaftaran dan perlindungan insurans.

What do you think?

Written by Ripoter Kapcai

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

AVETA VADV 150 HYBRID Terima Pengiktirafan 5 Bintang Dari MyMAP!

FENOMENA E BIKE SUDAH MELANDA NEGARA, KINI GILIRAN SUPERLUX AUTO PULAK MASOK MARKET NOHHH!